Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی پیش بینی کرد: در سال زراعی جاری حدود ۱۴ میلیون تن گندم تولید و ۱۰.۵ میلیون تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری می‌شود.  به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، کاظم خاوازی در گفتگو با خبر ۲۱ شبکه یک سیما با بیان این مطلب، اظهار کرد: بارندگی‌ها در سال زراعی جاری ۲۳ درصد بیش‌تر از میانگین بلند مدت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی درباره قیمت گذاری محصولات کشاورزی، گفت: خوشبختانه امسال آقای رئیس جمهور توجه ویژه‌ای داشتند و قیمت گندم را از هر کیلوگرم ۲۲۰۰ تومان به ۲۵۰۰ تومان رساندند و ما در نظر داریم با نشست‌هایی که با تشکل‌های کشاورزی به ویژه بنیاد گندمکاران خواهیم داشت، بتوانیم قیمت گندم را هر سال نزدیک‌تر به قیمت‌های جهانی و روز دنیا تعیین کنیم و این موضوع می‌تواند به پایداری تولید در کشور کمک کند.

وزیر جهاد کشاورزی، افزایش عملکرد در واحد سطح را از راهکار‌های تثبیت پایداری تولید گندم برشمرد و افزود: افزایش عملکرد در واحد سطح با شعار سال یعنی جهش تولید نیز منطبق است.

وی میانگین عملکرد گندم آبی و دیم در واحد سطح را به ترتیب ۴.۵ تن و ۱.۳ تن در هکتار اعلام و خاطرنشان کرد: برنامه‌های بسیار مفصلی برای افزایش عملکرد در هکتار گندم در کشور داریم که با تحقق این امر، درآمد کشاورزان نیز افزایش می‌یابد و نسبت به کشت این محصول در سال‌های آینده رغبت پیدا می‌کنند.

خاوازی اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین نهاده‌هایی که می‌تواند موجب افزایش عملکرد گندم شود، رقم مناسب است که در این زمینه برنامه‌های خوبی داریم.

وی، در اختیار قرار دادن به موقع کود شیمیایی را از دیگر عوامل افزایش تولید گندم عنوان کرد و افزود: تجهیز و آماده سازی ناوگان مکانیزاسیون نیز در افزایش تولید گندم کشور موثر است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزیر جهاد کشاورزی کاظم خاوازی تولید گندم افزایش عملکرد جهاد کشاورزی تولید گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۶۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم

برای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ پس از گذشت چهارماه از آغاز سال زراعی، قیمت خرید تضمینی هرکیلو گندم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شد که از همان ابتدا با واکنش کشاورزان روبرو شد چراکه قیمتی که پیش‌تر در شورای قیمت‌گذاری برخی فعالان حوزه کشاورزی و نمایندگان پیشنهاد داده بودند، ۲ هزارتومان تومان بیشتر بود که کشاورزان به امید همان نرخ اقدام به کاشت کردند.

با توجه به بارش‌های مناسب در فروردین و اردیبهشت و پیش بینی استمرار شرایط مساعد بارش در روزهای باقی مانده تا پایان اردیبهشت، بنیاد ملی گندمکاران اذعان می‌کند که امسال میزان خرید تضمینی گندم بالای ۱۲ میلیون تن و تولید ۱۴ میلیون تن خواهد بود که در این صورت با پرداخت به موقع مطالبات و اعلام‌جایزه تحویل، خودکفایی کامل محقق می‌شود.

در همین رابطه سهراب سهرابی مجری طرح گندم از رشد ۲۰ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: درصدی از این میزان رشد مربوط به برداشت زودهنگام است.

به گفته سهرابی، سال گذشته در تامین گندم واحدهای خبازی خودکفا شدیم و تا رسیدن به خودکفایی کامل فاصله چندانی نداریم کا با استمرار بارش‌های مناسب اردیبهشت در مناطق معتدل و اقلیم سرد پیش بینی می‌شود که خودکفایی کامل محقق شود.

مجری طرح گندم ادامه داد: علی رغم آنکه برداشت اولین خوشه‌های طلایی گندم از اوایل فروردین آغاز شد، اما تاکنون وجهی پرداخت نشده است که وزارت جهاد کماکان پیگیر وجوه کشاورزان است که سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد باید اقدامات لازم را انجام دهند و بودجه را در اختیار وزارت جهاد قرار دهند.

سهرابی درباره اینکه جایزه تحویل تخصیص داده می‌شود یا خیر؟ گفت: جایزه تحویل گندم مشروط به مصوبه شورای قیمت گذاری و سیاست‌های حمایتی است که تاکنون تصمیمی در این ارتباط اتخاذ نشده است، اما موضوع از سوی وزارت جهاد، اتاق اصناف کشاورزی و بنیاد ملی گندمکاران در حال پیگیری است که امیدواریم در راستای ترغیب کشاورزان این امر تحقق یابد.

بی توجهی به اعلام‌جایزه گندم تهدید جدی برای امنیت غذایی

عطاءاللّه هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: علی‌رغم پیگیری‌های مکرر، تحویل جایزه گندم و اصلاح قیمت به جایی نرسیده است که این امر در کنار تاخیر در پرداخت مطالبات، تهدید جدی در تامین امنیت غذایی و جهش تولید محسوب می‌شود.

به گفته او، واردکنندگان که بدنبال منافع خود هستند، با کارشکنی و سنگ اندازی‌های متعدد و بیان اظهار نظرات غیرکارشناسی نمی‌خواهند قیمت گندم اصلاح شود.

هاشمی ادامه داد: بنابر سیاست وزارت جهاد و برنامه هفتم مبنی بر خودکفایی ۱۰۰ درصدی گندم به عنوان مهم ترین محصول استراتژیک در تامین امنیت غذایی هرچه سریع تر اصلاح قیمت خرید باید صورت بگیرد چراکه هر روز تاخیر منجر به کاهش خرید تضمینی گندم می‌شود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران  با بیان اینکه یک قدم با خودکفایی فاصله داریم، گفت: با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی و بررسی‌های صورت گرفته از مزارع، برآورد می‌شود که امسال در تامین گندم صنف و خبازی به خودکفایی برسیم و تنها تحقق این امر مستلزم تحویل جایزه گندم و پرداخت به موقع مطالبات است.

 اعلام جایزه گندم از هدررفت تولید این محصول استراتژیک جلوگیری می‌کند

قاسم پیشه‌ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی و عضو شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی گفت: وزیر جهاد به عنوان رئیس شورای قیمت گذاری، نرخ خرید تضمینی گندم را ابلاغ کرد و حال اعلام جایزه تحویل  در اختیار شورا نیست‌؛ بنابر رایزنی‌های صورت گرفته از دولت انتظار می‌رود که جایزه تحویل گندم به ازای هرکیلو ۲ هزارتومان تخصیص یابد تا از هدر رفت گندم جلوگیری شود.

به گفته او، بنابر اعلام معاومت زراعت، اگر دولت جایزه گندم را تخصیص دهد، پیش بینی می‌شود که میزان خرید از مرز ۱۱ میلیون تن فراتر رود. 

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه تحویل جایزه گندم در میزان خرید تاثیر بسزایی دارد، افزود: با اعلام جایزه گندم کشاورزان این اطمینان خاطر را دارند که دولت حمایتشان می کنند، لذا این امر در پایداری تولید و جلوگیری از مهاجرت به شهرها تاثیر بسزایی دارد. براین اساس از رئیس جمهور انتظار می رود که به منظور جلوگیری از هدررفت گندم تا پایان فروردین جایزه تحویل را اعلام کند و سازمان برنامه و بودجه منابع مالی لازم را تامین کند.

پیشه ور گفت: با توجه به گرانی خوراک دام و قیمت گندم آن سوی مرزها کماکان پیگیر جایزه تحویل گندم هستیم تا تولید این محصول استراتژیک دچار آسیب نشود چراکه همانند سال گذشته دلالان هرکیلو گندم را ۲ دلار خریداری می کنند که در صورت اعلام جایزه تحویل، کشاورزان همانند سال قبل از فروش گندم به عوامل واسطه اجتناب می کنند.

 ریالی از مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است

علیقلی ایمانی با تاکید بر اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم گفت: بنابر مصوبه شورا در ۲۲ شهریور نرخ هرکیلو گندم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد که کشاورزان به امید آن اقدام به کشت کردند، درحالیکه بعد از گذشت بیش از ۴ ماه از آغاز سال زراعی وزیر جهاد نرخ را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان ابلاغ کرد. از این رو بنیاد ملی گندمکاران طی نامه ای به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خواستار اصلاح قیمت یا تغییر نرخ در قالب جایزه تحویل است تا گندم تولیدی به هدر نرود.

به گفته او، با توجه به آنکه ۲ نفز از اعضای کمیسیون کشاورزی به عنوان ناظر در جلسه شورا حضور دارند و رئیس کمیسیون کشاورزی هم نرخ ۱۹ هزارو ۵۰۰ تومان را قبل از ابلاغ نرخ توسط وزیر جهاد در رسانه ها اعلام کردند، لذا انتظار می رود که به عنوان بخش نظارتی به این موضوع ورود کنند و هرچه سریع تر مشکل گندمکاران را مرتفع نمایند.

ایمانی ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی و بارش های پیش رو برآورد می شود که تولید گندم به بالای  ۱۳.۵ میلیون تن و خرید تضمینی به بالای ۱۱ میلیون تن برسد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: علی رغم گذشت بیش از یک ماه از فصل برداشت، هنوز ریالی بابت مطالبات به حساب گندمکاران واریز نشده است و کماکان افق روشنی پیش رو نیست.

به گفته مسئولان تشکل های بخش کشاورزی، امسال تولید گندم بواسطه شرایط مساعد اقلیمی به بالای ۱۴ میلیون تن می رسد که در راستای تحقق خودکفایی و جلوگیری از هدررفت گندم انتظار می رود که جایزه گندم هرچه سریع تر اعلام و مطالبات گندمکاران تا در اسرع وقت پرداخت شود تا امسال بار دیگر جشن خودکفایی در کشور گرفته شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • بارندگی‌های اخیر خسارتی به گندم‌های برداشت شده در خنج وارد نکرده است
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم